Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is zolang de avondklok van kracht is vanaf 18:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

De charme van de Tweekarspelen “Raamkunstroute”

Foto: Jos Hensens

WESTERWOLDE, OLDAMBT – Van 20 tot en met 28 maart vindt voor de 24ste keer de Tweekarspelen Kunstroute plaats. Negen dagen wordt u de mogelijkheid geboden om van diverse kunst te genieten.

Dit jaar is de Kunstroute te beleven als een Raamkunstroute. Kunstenaars maken gebruik van hun eigen ramen van huis of atelier. Ook hebben ze raam expositiemogelijkheden gekregen bij De Oude Remise in Bad Nieuweschans, Buurthuis Noorderlicht in Drieborg en de Minicamping Kostverloren 11 in Finsterwolde.

Op deze manier kunnen bezoekers per auto, maar ook op de fiets genieten van diverse vormen van kunst achter het raam. Aan deze route nemen dit jaar de volgende 11 enthousiaste beeldende kunstenaars deel:

Cilia de la Court in Bad Nieuweschans, Oudezijl 14 en de Oude Remise, Oudezijl 1 (beeldentuin en schilderkunst)

Rudolf Holleman in Bad Nieuweschans, De Oude Remise in Oudezijl 1 (schilderijen en objecten)

Willem van de Sanden in Wedderveer, Tritonlaan 1 (schilderijen en grafiek)

Marloes Buigel Boering in Drieborg, Oudedijk 109, bij Buurthuis Noorderlicht en de minicamping Kostverloren 11 Finsterwolde (schilderijen en tekeningen)

Marije Wensink in Oudeschans, 2e Kwartierstraat 1 Goudwicht (edelsmid)

Hella Maas in Oudeschans, 2e Kwartierstraat 1 en in Bad Nieuweschans, Oudezijl 14 (schilderijen)

Greet Kloeg in Blijham, Oosteinde 33 (schilderijen en wandobjecten)

Anka Willems in Winschoten, St. Vitusstraat 56 in de Oude Remise, Oudezijl 1 in Bad Nieuweschans, Oudezijl 1 (tekeningen, schilderijen en objecten)

Hein Termeer in Veele, Venneweg 14 (schilderijen)

Bep Jansse Van Noordwijk in Wedde, Weddermarke 4a (beelden en sieraden)

Fokko Kuiper in Winschoten, Steringa-Kuiperweg 34 en in Bad Nieuweschans, de Oude Remise, Oudezijl 1 (schilderijen).

PuzzelRebus

Dit jaar is er een PuzzelRebus te ontdekken. Bij elke kunstenaar is een letter te vinden en na wat puzzelen kom je dan tot een woord of gezegde. Extra leuk is dat er meerdere prijzen aan verbonden zijn!

De route van circa 60 km op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres met de auto of op de fiets worden gestart. Dit jaar werkt Tweekarspelen Kunstroute met posters waar het embleem van de TKR op te zien is. Adressenoverzicht, kaartje en informatie van de kunstenaars zijn te vinden op de website www.tweekarspelenkunstroute.nl en FB tweekarspelenkunstroute.

Bron: Tweekarspelen Kunstroute

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.