Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is zolang de avondklok van kracht is vanaf 18:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Hyzon Motors gaat in Winschoten de eerste 1.500 waterstoftrucks bouwen

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Hyzon Motors in Winschoten heeft een order voor 1.500 waterstoftrucks binnengesleept.

In november werd bekend dat waterstofspecialist Holthausen Clean Technology uit Hoogezand en het Amerikaanse bedrijf Hyzon Motors in Winschoten vrachtauto’s gaan bouwen die op waterstof rijden. Omdat daarvoor in Hoogezand geen geschikte locatie was, is er voor gekozen het bedrijf te vestigen in het pand waar vroeger Newexco gevestigd was.

De komst van Hyzon naar Winschoten is een mooie impuls voor de werkgelegenheid. Het is de bedoeling dat er tweeduizend vrachtauto’s per jaar worden gemaakt. De eerste order voor 1.500 waterstoftrucks is inmiddels binnen. De vrachtwagens krijgen een actieradius van 680 kilometer per tank en zullen worden gebouwd in een 6×4-configuratie met slaapcabine. De opdracht is geplaatst door Hiringa Energy uit Nieuw-Zeeland. De eerste trucks moeten eind dit jaar in Winschoten van de band rollen. In 2026 moeten alle waterstoftrucks in New-Zeeland de weg op zijn.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.