Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is zolang de avondklok van kracht is vanaf 18:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Scooterrijder botst frontaal achterop auto (Update 2)

Foto: Teunis Streunding

OOSTWOLD – Vanmiddag is op de Langeweg in Oostwold een scooter frontaal achterop een auto gebotst.

Rond kwart over twaalf is op de Langeweg in Oostwold een scooterrijder achterop een voor hem rijdende auto gebotst. Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, kwamen ter plaatse.

De scooterrijder is met ernstig letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de auto bleven ongedeerd.

Update: Hulpverlener aangereden

Op het moment dat een ambulancemedewerker op de weg stond om hulp te verlenen kwam er een auto met hoge snelheid aangereden. Ondanks dat de politie aangaf zijn snelheid te minderen reed de bestuurder onverminderd hard door. Hierbij reed hij met zijn spiegel tegen een hand van de ambulancemedewerker. Deze raakte daarbij gewond. De spiegel is van de auto geknapt. Volgens de politie betrof het vermoedelijk een blauwe Peugeot, met daarin twee inzittenden. De politie is naar hen op zoek.

Update 2

De politie heeft de bestuurder van de blauwe auto getraceerd. Ook is er met verschillende getuigen gesproken. Er is geen sprake van opzet. Ook vallen de verwondingen aan de hand van de ambulancemedewerker mee. Beide partijen zijn met elkaar in contact over de verdere afhandeling.

Porsche

Eerder vanmorgen belandde aan de Oudlandseweg, eveneens in Oostwold, een Porsche, met daarin vermoedelijk drie personen, in de sloot. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De auto is door een berger afgevoerd.

Foto’s: Teunis Streunding

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.