Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Lot zwembad Parc Emslandermeer nu in handen gemeenteraad

Foto: Jan Glazenburg

VLAGTWEDDE – In april beslist de gemeenteraad van Westerwolde of de gemeente over gaat tot aankoop van het zwembad.

Vanavond vond er een gesprek plaats tussen Henny de Groot van de zwemschool, de gemeente en een vertegenwoordiger van de Stichting Belangen Eigenaars Parc Emslandermeer (SBPE), de huidige eigenaar van het zwembad. Vorige week werd bekend dat de rechter in de zaak tussen de zwemschool en de SBPE in het voordeel van de SBPE besliste. Dit betekent dat Henny de Groot 1 mei met haar zwemschool het zwembad bij Parc Emslandermeer moet verlaten. Wanneer er geen koper voor het bad wordt gevonden wil de SBPE het zwembad slopen.

Zover is het nog niet. Vanavond zaten onder anderen wethouder Giny Luth, Henny de Groot en Erry Stoové van SBPE om tafel. Volgens Henny was het een goed gesprek. Men wil graag het bad voor de gemeente Westerwolde behouden.

Of dit werkelijk gaat gebeuren wordt waarschijnlijk op de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering op 21 april duidelijk. Mogelijk beslist de raad dan of gemeente Westerwolde al dan niet tot aankoop van het bad overgaat.

Mocht dit het geval zijn, dan is de rol van Henny de Groot, wat het zwembad betreft, nog niet duidelijk. Volgens Henny blijven ze in gesprek, want er moet van alles geregeld worden, mocht zij ook na 1 mei het zwembad blijven pachten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.