Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is zolang de avondklok van kracht is vanaf 18:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Meyer Werft begint met bouw van het cruiseschip Arvia

Van links naar rechts: Jochen Busch, Jan Meyer), Piero Moncheroni, Andrea Velasco en Stephan Schmees Foto: Meyer Werft/Michael Wessels

PAPENBURG – Bij de Meyer Werft is men gestart met de bouw van de Arvia.

Voor de Britse rederij P&O Cruises bouwt de Meyer Werft het cruiseschip de Arvia. Het schip moet in 2022 opgeleverd worden.

De Arvia wordt het zusterschip van de Iona. Dit schip vertrok op 18 maart 2020 vanuit de Meyer Werft naar open zee. De Arvia is het vierde schip dat de Meyer Werft voor P&O Cruises bouwt.

De Meyer Werft en P&O Cruises hebben al een jarenlange partnerschap. “We verheugen ons er op om met de bouw van de Arvia te beginnen” vertelt Stephan Schmees van het managementteam.

Het schip gaat ongeveer 180.000 ton wegen en wordt volledig aangedreven door vloeibaar gas. Evenals de Iona zal de Arvia worden uitgerust met de 970 vierkante meter grote SkyDome glazen koepel.

Meer informatie vindt u op: www.pocruises.co.uk en www.meyerwerft.de

Op de foto’s:

De start van de bouw en het opstarten van de brandmachine in het lasercentrum van de Meyer Werft. Van links naar rechts: Jochen Busch, Jan Meyer), Piero Moncheroni, Andrea Velasco en Stephan Schmees

Foto: Meyer Werft/Michael Wessels

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.