Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is zolang de avondklok van kracht is vanaf 18:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Zorgen over toename lawaai gevechtsvliegtuigen

Foto: René Kriek

WESTERWOLDE – GroenLinks Westerwolde heeft afgelopen maand schriftelijke vragen gesteld aan het college over de aanstaande herindeling van het luchtruim waarbij wellicht ook boven onze gemeente regelmatig militaire vliegoefeningen zullen plaatsvinden die gepaard zullen gaan met het nodige lawaai.

Nu zijn er al incidenteel (nacht) oefeningen maar dat kan flink toenemen als het aan de plannen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ligt (zie bijlage).GroenLinks Westerwolde vindt dat dit botst met het streven naar rust en ruimte als kernwaarden voor dit gebied.  Bovendien hoort het niet thuis boven de plek waar mensen die juist gebieden met oorlogsgeweld zijn ontvlucht en hierdoor mogelijk zijn getraumatiseerd een veilig heenkomen zoeken. Ter Apel is immers de ‘asielhoofdstad’ van Nederland!

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat er ‘overleg’ is met betrokken lokale bestuurders maar onze wethouder weet van niets. Als antwoord op onze vragen stelt het college niet over het luchtruim te gaan en slechts een online zienswijze in te dienen. Wij willen dat het college op z’n minst in overleg met de provincies Groningen en Drenthe maar ook met omliggende gemeenten tegengas geeft en niet alleen online een digitaal formulier invult!

Klik HIER voor de Factsheet Herinrichting Luchtruim Noord-Nederland

Vanuit provincie Groningen heeft GroenLinks met betrekking tot deze ontwikkeling al een motie ingediend.

Ingezonden door GroenLinks Westerwolde
Foto: René Kriek

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.