Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Giezelbaargbloazers gaan reuzenhoorn maken

Foto: Jan Bossen

VEELE – Vandaag hebben leden van de Giezelbaargbloazers een tak opgehaald, waarvan ze een reuzenmidwinterhoorn van gaan maken.

Willy Oosterveld , de siersmeedkustenaar uit Veele, heeft een begin gemaakt met het in orde maken van zijn tuin. Hierbij heeft hij een aantal coniferen drastisch terug moeten snoeien. In één van de afgezaagde takken zag hij een groot formaat midwinterhoorn zitten. Hij heeft contact gezocht met de Giezelbaargbloazers of zij er heil in zagen. Deze namen het aanbod met beide handen aan.

Vandaag, 6 maart, hebben ze met een aantal leden en andere vrijwilligers deze tak opgehaald. De tak ligt opgeslagen bij de boerderij van Harm Tammes, de thuisbasis van de Giezelbaargbloazers. Hier zal hij minimaal een half jaar moeten drogen voordat er een begin kan worden gemaakt met het maken van deze reuzenhoorn.

Halverwege oktober, wanneer de oefenochtenden van de bloazers weer beginnen, zal een aantal leden hiermee beginnen. De Giezelbaargbloazers hopen bij de opening van de volgende wandeling deze hoorn te presenteren.

Ingezonden door Jan Bossen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.