Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Jakob Zwinderman: Is er nog ruimte voor nuance?

Foto: PvdA

PEKELA – Jakob Zwinderman is benieuwd naar de D66-stemmers.

In 1992 waren er vier mannen die belden met Hans van Mierlo om te vragen of ze een afdeling D66 in Pekela op mochten richten. Dat mocht, echter toen het tot de daadwerkelijke oprichting moest komen gingen twee personen verhuizen en één persoon maakte uiteindelijk de overstap naar een andere partij. Tot zo ver 1992.

We zitten in 2021 met een versnipperd politiek landschap en eigenlijk zijn er landelijk drie regeringswaardige partijen die boven of in de buurt van 20 zetels zitten. Links is klein en verdeeld en rechts populistisch schreeuwt veel, maar gaat weer niet landelijk regeren. Een sterker D66 met een sociaal liberaal verhaal zal in de huidige omstandigheden samen met de VVD waarschijnlijk de kar gaan trekken. Met Sigrid Kaag als vice premier.

Vooral de stemmers op de VVD verbazen mij in de provincie Groningen; ze hebben ons niet rijkelijk bedeeld in het aardgasdossier. SP en CDA hebben behoorlijk getrokken aan de toeslagenaffaire, maar krijgen geen loon naar werken. Wij zijn nu 29 jaar verder en ik ben benieuwd hoeveel D66-ers er nog in Pekela zijn.

Afgelopen woensdag, 17 maart 2021, hebben 428 mensen de moeite genomen om te stemmen op D66. Ik ben benieuwd naar de D66-stemmers. Wie zijn ze, worden ze lid, willen ze contact onderling en mogelijk een politiek café?

Neem contact op met Jakob Zwinderman, j.zwinderman@ziggo.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.