Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Tweede gratis poster van de actie #bovenjebank vanaf zaterdag af te halen

Foto ingezonden door MOW

BELLINGWOLDE – Het MOW deelt – als cultureel troostcadeautje – gratis posters uit met daarop kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie, die allemaal een relatie hebben met de eigen regio. Zo verbinden de posters mensen met hun leefomgeving, met het MOW en met elkaar. De posters kunnen vanaf zaterdag 3 april worden afgehaald bij de diverse supermarkten in Winschoten en de gemeente Westerwolde. Op deze website lees je meer.


Publiek stemde mee

Voor de eerste poster koos het museum het schilderij ‘de Westerwoldse Aa’, van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg.   Welke collectie-items op de volgende posters verschijnen bepaalt het publiek nu verder zelf. 

De eerste stemronde liep van 8 tot 12 maart. Via een poll op de website gaven 228 mensen hun voorkeur aan. De afbeelding van ‘Koolzaad’, een installatie gemaakt door Marian Smit en Ria van Krieken, was favoriet en werd dus als poster afgedrukt. Vanaf 3 april neem je de print gratis mee bij diverse afhaalpunten in de regio. Het werk zelf kun je in het MOW komen bekijken, zodra de musea weer openen.

Koolzaad

‘Koolzaad’ bestaat uit meer dan duizend met de hand beschilderde blaadjes die als een wolk aan vrijwel onzichtbare draden hangen en is een ode aan de gele akkers die het Groninger land in april en mei kleur geven. De menshoge installatie was in 2018/2019 blikvanger in de expopod op het buitenterrein voor het museum en werd in de collectie van het MOW opgenomen.

Waar krijgt jouw poster een plek? Waarom spreekt de afbeelding je aan? Deel je foto en de verhalen die je bij de “Westerwoldse Aa’ of bij ‘Koolzaad’ hebt, Gebruik daarvoor social media en gebruik de hashtag #bovenjebank
Je mag het ook mailen naar info@hetmow.nl 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.