Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Gistermorgen is om elf uur op een terras bij een woning aan de An den Tannen in Meppen een gas barbecue in brand gevlogen. Politie en brandweer gingen ter plaatse.

Het vuur sloeg over naar de zonwering en een venster. Hoe hoog de schade is, is nog niet bekend. Er raakte niemand gewond.

Dohren

Bij een agrarisch bedrijf aan de Wettruper Straße in Dohren zijn gistermorgen om 05.40 uur een trekker en een stapel aardappelkisten in brand gevlogen. Het vuur sloeg over naar een loods en een kantoorunit. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Herzlake en Wettrup. Er raakte niemand gewond. De schade is groot. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Aschendorf

De politie zoekt getuigen van een auto-inbraak aan de Am Sportplatz in Aschendorf. Tussen zondag en maandag werd van de auto een van de zijramen geforceerd. De daders gingen er met onder anderen geld en een koptelefoon vandoor. De schade wordt op 550 euro geschat.

Ditzum

De brandweer heeft gisteren in de namiddag meerdere personen van het booreiland in Dyksterhusen bij Ditzum gered. Zij werden verrast door de snel opkomende vloed en door het water ingesloten. Een stelletje probeerde nog met de auto over de toegangsweg van het eiland naar het vasteland te rijden, maar hun auto bleef in het water steken. De twee wisten zich te redden door naar het booreiland terug te zwemmen. De brandweer en het oppervlaktewaterteam werden gealarmeerd om de twee natte en onderkoelde personen van het eiland te halen. Zij werden aan de medische hulpdiensten overgedragen. Ook werd hun auto geborgen.

De andere gestrande personen bleven op het eiland. Toen het eb werd konden zij met hun auto’s het eiland weer verlaten.

Weener

Gisteravond om kwart voor acht verloor een 25 jarige inwoner van Rheiderland op het gladde wegdek van de autosnelweg A31, ter hoogte van Weener, de controle over zijn VW. Hij botste eerst tegen de midden-vangrail en vervolgens tegen de buitenste vangrail. Twee getuigen: een 21 jarige vrouw uit Delmenhorst en een 22 jarige inwoner van Rheiderland, wisten op tijd te remmen om zo een aanrijding te voorkomen. Zij hadden het voornemen eerste hulp aan het slachtoffer te verlenen.

Een 40 jarige bestuurster van een naderende VW Sharan remde eveneens af en schakelde de alarmlichten aan. Bij haar in de auto zaten een 38 jarige man en twee kinderen van vier en één jaar.

Vlak voordat ze konden stoppen kwam een 31 jarige man uit Schleswig-Holstein met hoge snelheid aanrijden. Hij had kort daarvoor nog een andere weggebruiker ingehaald. Hij knalde met zijn Audi achterop de VW Sharan. Deze auto werd daardoor tegen de verongelukte VW Golf gelanceerd. Hierbij raakte de 21 jarige vrouw uit Delmenhorst, die eerste hulp aan de bestuurder van de VW Golf verleende, ernstig gewond.

De bestuurder van de Audi knalde vervolgens op de linker rijbaan tegen een VW Golf, waarna de auto in tegengestelde rijrichting tot stilstand kwam. De VW Golf, bestuurd door een 27 jarige man uit Emsland, werd over de rijbaan geslingerd en kwam op de pechstrook tot stilstand.

Bij het ongeval raakten in totaal zes personen gewond. Zij werden naar diverse ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Alle betrokken auto’s raakten zwaar beschadigd. Ze werden door bergingsbedrijven afgevoerd. De A31 is in de richting Emden tot tien uur afgesloten geweest.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.