Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

CBS de Loopplank bestaat 100 jaar

Foto: CBS De Loopplank

BLIJHAM – Op 2 mei 2021 bestaat de Loopplank aan Hoofdweg 170 te Blijham al 100 jaar! Een zeer heugelijk feit waar ze dit komende jubileumjaar zeker bij stil zullen staan.

Op 12 mei a.s. is de aftrap van dit jubileumjaar met de kinderen van de Loopplank. Het komende jaar zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden met als afsluiting in april 2022 o.a. een reünie voor oud-leerlingen en oud-betrokkenen.

Een stukje geschiedenis:

Op 28 maart 1919 werd de “Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Blijham” opgericht. Er werd voor 1.000 gulden een stuk grond gekocht en voor nog geen 20.000 gulden een school met twee lokalen en een onderwijzerswoning gebouwd. Op 2 mei 1921 werd de school feestelijk geopend. Hoofdmeester werd de heer A.R.J. Bazuin en onderwijzeres mejuffrouw F.J. Geukema.

En nu… is basisschool de Loopplank (behorende bij de vereniging VCOMOG) behoorlijk veranderd wat betreft uiterlijk en onderwijs, maar het is nog steeds een fijne dorpsschool. Een school, waar net als bij de start in 1921, ouders actief betrokken zijn.

Wilt u meer informatie? Wilt u meedenken/helpen met bijvoorbeeld het organiseren van de reünie? Stuur een mail naar: marjanclaus@vcomog.nl of naar cbsdeloopplank@vcomog.nl

Er is tevens een Facebookgroep: 100 jaar Cbs de Loopplank Blijham, waar u lid van kunt worden en als u meer wil weten over onze school en het jubileumjaar.

Ingezonden door: De Loopplank

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.