Kinderen genieten van Volg je voeten Voetbalfestival bij ASVB Blijham

Foto: Mazzelmoaze

BLIJHAM – Vandaag genoten 85 kinderen van het Volg je voeten Voetbalfestival bij ASVB Blijham.

Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen is leuk. Maar deze zaterdag was het nog veel leuker! Samen met de KNVB organiseerde ASVB gratis het Volg je voeten Voetbalfestival, een initiatief van de KNVB om alle jongens en meisjes te laten ontdekken wat voetbal hen kan brengen.

ASVB onderschrijft het belang van bewegen, voor alle leeftijden maar zeker ook voor de jeugd. Maak plezier door te bewegen en te voetballen. Volg je voeten en ga voetballen was de slogan van dit festival.

En een festival werd het, wat een feest! Maar liefst 85 kinderen werden getrakteerd op een lange ochtend met voetbal, voetbalspellen, beweging en bovenal plezier. Wedstrijdjes spelen in een mini arena, scoren met lichtgevende pionnen, behendigheids- en snelheidsoefeningen bij lichtgevende vuurtorens, snelheid van je schot meten, punten scoren door te scoren in een met doek afgesloten doel en nog andere leuke en originele activiteiten. Alles werd in circuitvorm afgewerkt.

Vele vrijwilligers waren aanwezig om de groepen te begeleiden, de spellen klaar te zetten, de kinderen tussen de activiteiten door te voorzien van drinken én alle kinderen en begeleiders een heerlijke lunch met soep en broodjes voor te schotelen. Een groot compliment waard!

Na afloop van het festival kregen de kinderen nog een enorme verrassing mee naar huis. De oudere kinderen ontvingen een mooie bal, terwijl de jongere kinderen met een heus Nederlands Elftal tenue van Tribe Sports huiswaarts gingen.

ASVB dankt de KNVB voor dit initiatief, maar wil zeker haar (wederom) vele vrijwilligers bedanken voor deze prachtige dag. De kinderen hebben genoten! Tevens bedankt de club de sponsors Spar Kort Blijham, Administratiekantoor Oosteinde en Kok-Dekker Hoveniers voor de steun aan dit festival.

Bron: ASVB

De foto’s zijn gemaakt door Mazzelmoaze en Susanna(foto met de nieuwe tenues)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.