Groninger VVD: “Ontwikkeling Eemshaven fantastische kans voor Groningen”

Foto: Provincie Groningen

GRONINGEN – De Groninger VVD Statenfractie is enthousiast over de plannen van de Provincie Groningen om de Eemshaven met 600 hectare uit te breiden. Zij zien kansen voor het nieuwe gebied om een grote rol te gaan spelen in de energietransitie en het aanbod van banen in de provincie. Tegelijkertijd willen zij dat de omwonenden en boeren passend gecompenseerd worden. 

“De Provincie staat voor grote uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid en de energietransitie. De uitbreiding van de Eemshaven is een fantastische kans om deze aan te pakken. Bijvoorbeeld de waterstof-industrie of auto-industrie zou een mooie aanvulling zijn.” Stelt fractievoorzitter Erik Jan Bennema. “Dankzij de voortrekkersrol van de provincie wordt het voor bedrijven veel aantrekkelijker om zich te vestigen, zij hebben behoefte aan snelle procedures en grote kavels. Dat wordt nu mogelijk in de Eemshaven.” 

De liberalen willen dat de beschikbare oppervlakte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt: “Het gaat hier wel om kostbare landbouwgrond, dan moet je er goed op letten dat je niet meer gebruikt dan nodig is.” 

De VVD vraagt ook aandacht voor de positie van de omwonenden en ondernemers in het gebied “Dit proces heeft een grote impact op hun leefomgeving. Wij zullen de inpassing nauwlettend volgen, waarbij hun belangen goed in het oog moeten worden gehouden. Het is goed dat er compensatieregelingen zijn aangekondigd, wij zullen daar scherp op letten” besluit Bennema. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.