Ook OBS De Klimop doet mee aan de E-waste race

Eigen Foto E-Waste

Een verouderd model telefoon in de keukenla, een kapotte laptop op zolder of ongebruikte wekker weggemoffeld in de gangkast: veel oude en afgedankte elektronische apparaten (e-waste) blijven rondslingeren in huis of belanden bij het restafval. Om dit probleem aan te pakken, is de E-waste Race ontstaan: ‘Mensen weten niet waar ze met e-waste naartoe moeten, of hebben geen zin om voor iets kleins naar de milieustraat te gaan. Terwijl het vaak nog prima herbruikbaar of recyclebaar is.’ OBS De Klimop uit Ter Apelkanaal doet mee.

De leerlingen van groep 7 en 8 hebben zich aangemeld voor de E-waste Race! Zij kregen een gastles over het belang van beter inzamelen van elektronisch afval en zijn nu gestart met inzamelen.

De E-waste Race duurt tot donderdag 22 april.
In de race nemen bovenbouwleerlingen van tien scholen in de regio het tegen elkaar op. De school die na vier weken de meeste punten heeft weten te scoren, wint een schoolreis.

Wat is de bedoeling?
De leerlingen verzamelen zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparaten. Dit zijn alle apparaten met een stekker of batterij. Op school staat een E-waste container waarin alle afgedankte apparaten wordt verzameld.

Heeft u nog E-waste thuis liggen en woont u in de buurt van Ter Apelkanaal? Lever het dan in bij OBS De Klimop! Zij hopen zoveel mogelijk e-waste in te zamelen.
Dat is goed voor het milieu en wie weet winnen ze een schoolreis!

In het radioprogramma De Dag Vanmorgen op Groningen 1 deed leerlinge Lianne woensdagmorgen een oproep voor hun project. Uitzending gemist? Luister hier het fragment terug:

Interview Lianne in De Dag Vanmorgen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.