Koeien-dans bij de Zuivelmand in Blijham

Foto: Mazzelmoaze

BLIJHAM – Vandaag gingen de koeien van de familie Tielemans voor het eerst dit jaar de wei in.

Veel bekijks was er aan de Tweekarspelenweg toen de koeien van de familie Tielemans voor het eerst dit jaar de wei ingingen. Dat dit niet voor niets de koeien-dans wordt genoemd is te zien aan de foto’s in de onderstaande reportage.

De koeien horen thuis op de boerderij die bekend staat als de Zuivelmand. Daar wordt uit een zelfbedieningsautomaat en een melktap onder anderen yoghurt, kwark, karnemelk en diverse soorten vla verkocht. Dit wordt gemaakt van het melk van de ca. 300 koeien op het bedrijf. Deze worden drie keer per dag met een melkrobot gemolken.

Foto’s: Mazzelmoaze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.