Oud-Blijhamster op speciale wijze naar zijn laatste rustplaats gebracht

Foto: Mazzelmoaze

BLIJHAM – Gisteren werd de heer Pieter Feunekes met tractor en boerenkar naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Op 10 april overleed Pieter Lukas Feunekes. Hij is 90 jaar geworden. Hij was bij velen bekend als de loonwerker uit Blijham.

Toen hij nog een tiener was zette hij als oudste van tien kinderen, samen met zijn moeder, het loonbedrijf van zijn overleden vader voort. Dit heeft hij, met een aantal broers, tot aan zijn pensioen gedaan.

Zijn laatste wens was dat hij met zijn tractor vanaf zijn ouderlijk huis in Wedderveer naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof in Blijham gereden zou worden. En zo gebeurde het gisteren ook. De kist stond op een boerenwagen en een kleinzoon van Piet bestuurde opa’s oude tractor. Daarachter reden de auto’s met familieleden.

Op verzoek van de familie werd dit door de fotograaf vastgelegd.

Foto’s: Mazzelmoaze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.