Landelijk testbericht AMBER Alert 21 april 2021

Foto: Amber Alert Nederland

NEDERLAND – Op woensdag 21 april aanstaande om 12.00 uur zendt AMBER Alert, in samenspraak met de politie, een testbericht uit naar haar partners in heel Nederland.

Een AMBER Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Een AMBER Alert wordt ongeveer 1-2 keer per jaar ingezet.

Omdat AMBER Alert nog zeker tot de stopzetting op 22 juli operationeel blijft, gaat het ingeplande testmoment op 21 april gewoon door. Dit om de werking van het systeem te kunnen garanderen. Middels het testbericht wordt de functionaliteit van het AMBER Alert-systeem, met name de partnerkopppelingen, publiekelijk gecontroleerd.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.