Hockeyclub Winschoten blij gemaakt met een dode mus

Foto: HCW

WINSCHOTEN – Hockeyclub Winschoten (HCW) hoopte via de actie HockeyWerkt het eerste roze hockeyveld van Nederland te winnen, maar werd blij gemaakt met een dode mus.

Het veld van Hockeyclub Winschoten voldeed niet meer aan de eisen en was door de KNHB afgekeurd. Na een schoonmaakbeurt en het storten van nieuw zand kan er nu eerst worden gesport, maar ideaal is het niet. Bij de gemeente Oldambt hoeven ze voorlopig niet aan te kloppen voor een nieuw veld. Daarom deed de club mee aan de actie van HockeyWerkt .

Om hockeyclubs een kans te laten maken op een nieuw veld startte HockeyWerkt de petitie: My club goes pink gestart. De aangemelde clubs konden door stemmen te vergaren het eerste roze hockeyveld in Nederland winnen.

HCW hoopte dat er veel mensen op hen gingen stemmen. De winnaar van deze actie zou procentueel bepaald worden aan de hand van het aantal ingevulde petities en het aantal leden van de hockeyclub. Hierdoor maakten volgens HockeyWerkt zelfs de kleinste hockeyclubs, zoals HCW met ruim 200 leden, kans op dit roze hockeyveld.

Stemmen kon tot en met 18 april. En HCW kreeg veel stemmen! Zoveel zelfs dat zij als winnaar uit de bus kwamen. (zie onderstaande link) Blijde leden en bestuur en zelfs de felicitaties van collegeleden van de gemeente Oldambt kwamen al hun kant op.

Maar toen kwam de domper, of de zo bekende dode mus. De actie van HockeyWerkt blijkt een marketing stunt te zijn! En deze stunt gaat ten koste van HCW. HCW krijgt geen nieuw roze hockeyveld maar een aantal roze bordjes waarop coaches hun tactiek kunnen uitleggen.

De teleurstelling is groot!

HCW is nu een crowdfundingsactie gestart. De club hoopt op deze manier het geld bijeen te krijgen om een nieuw veld aan te leggen. Zo’n veld kost ongeveer drie ton.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.