Hiske Hummel 50 jaar in dienst bij Wedeka

Foto: Johan de Boer

TER APEL – Vandaag werd Hiske Hummel in het bijzijn van collega’s in het zonnetje gezet vanwege het feit dat hij 50 jaar in dienst is bij Wedeka.

Als elfde kind van een gezin van 15 kinderen kwam Hiske op 15 jarige leeftijd in dienst van de Centrale Werkplaats Stadskanaal. Hij kreeg op 16-04-1971 zijn contract voor onbepaalde duur aangeboden.

Begonnen in Stadskanaal ging zijn dienstverband op 16 juli 1973 automatisch over naar Wedeka, waarna hij in 1982 kwam te werken in de werkplaats in Nieuw-Buinen.

In de begin jaren ’90 kwam de overplaatsing naar de spuiterij van de houtfabriek in Ter Apel, wat betekent dat hij ongeveer de helft van de periode in Ter Apel heeft gewerkt.

Nadat de spuiterij steeds minder werk kreeg is hij vanaf 2004 in de verpakkingsafdeling begonnen als vakkracht verpakken.

Wat opvalt in het dossier van Hiske is dat er erg weinig in staat. Hij is natuurlijk nog van vóór de periode personeel registratiesysteem, maar ook in dit systeem staat er weinig tot niets. Het kopje “notitie” is helemaal leeg !

Dat is na al deze jaren een hele prestatie en geeft aan dat Hiske altijd een super goede werknemer voor Wedeka is geweest. Altijd aanwezig, een vaste kracht waar je op aan kunt.

Er staat in “Compas” op 10-09-2022 een signaal i.v.m. dan komende pensioen, iets wat hij zeker heeft verdiend!

Ingezonden door Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.