Dubbel gevoel bij het diplomazwemmen in Vlagtwedde

Foto: Jan Glazenburg

VLAGTWEDDE – Waar het normaal gesproken een vrolijke sfeer is bij het uitreiken van de zwemdiploma’s, was het vandaag een dag met een dubbel gevoel.

Vandaag zwommen leerlingen van Zwemschool Henny de Groot af in zwembad Parc Emslandermeer. Precies op de valreep kregen 72 kinderen hun felbegeerde zwemdiploma.

Onder luid applaus van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s liepen de gediplomeerden trots over de rode loper die buiten voor hen was uitgelegd.

Toch was het voor Henny en haar collega’s ook een moeilijke dag. Haar contract met de SPBE (Stichting Belangen eigenaars Parc Emslandermeer) loopt van rechtswege op 1 mei af. De SPBE wil dat de gemeente Westerwolde het bad overneemt. Gebeurt dit niet, dan wordt het gebouw gesloopt, aldus de SPBE.

De gemeente is nog steeds in gesprek met beide partijen. Volgens Wethouder Luth verlopen de gesprekken constructief en positief. De zwemschool heeft nog tot 16 mei de tijd om tegen de gerechtelijke uitspraak in hoger beroep te gaan.

Wethouder Luth zegt er naar te streven om op 30 juni een aankoopvoorstel voor het zwembad aan de gemeenteraad te kunnen overleggen, zodat dan een besluit kan worden genomen of de gemeente al dan niet de nieuwe eigenaar van het zwembad wordt. “Het college staat nog steeds positief ten opzichte van de koop”, aldus de Wethouder. De SPBE heeft te kennen gegeven niet met de sloop te willen beginnen, voordat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de eventuele aankoop van het zwembad. Wel heeft de SPBE te kennen gegeven al met de voorbereidingen voor een eventuele sloop bezig te zijn.

De gemeente kan de SPBE niet verplichten het pad na 1 mei open te houden, maar hoopt wel dat de SPBE en de zwemschool hierover tot een overeenstemming komen.

Henny blijft vooral strijdbaar om haar zwemschool ook voor Vlagtwedde te behouden; ze riep de aanwezige ouders op haar hierin te steunen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.