Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Heede

Tussen donderdagmiddag en vrijdagochtend zijn meerdere kostbare spullen van een bouwplaats aan de Falkenring in Heede gestolen. Zo werden er onder anderen twee 240 kilo zware bandzaagmachines, diverse andere soorten gereedschap en machines en een aanhanger gestolen. Deze stond afgesloten op het terrein. De schade bedraagt 5.700 euro.

Weener

Gistermorgen controleerde de politie op de Kommerzienrat-Hesse-Straße in Weener een 38 jarig bestuurder van een Hyundai. De inwoner van Weener bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij moest zijn auto laten staan en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Bunde

Ook in Bunde viel een weggebruiker uit die plaats door de mand. Bij een controle op de Mühlenstraße bleek de 31 jarige man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs voor de motor waarop hij reed. De man toonde een bromfietscertificaat, maar daar namen de beambten geen genoegen mee. Ook hij moest zijn voertuig laten staan en kan binnenkort een boete in de bus verwachten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.