Gemeente Pekela zendt live 4 mei herdenking uit

Foto: Abel van der Veen (archieffoto)

PEKELA – De gemeente Pekela houdt op 4 mei 2021 een online herdenkingsdienst die live te volgen is via de website en de Facebookpagina van de gemeente. Op deze manier herdenkt de gemeente Pekela alle slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog samen met alle Pekelders nu een traditionele herdenking niet mogelijk is. De link naar de livestream wordt op 4 mei op de website en de Facebookpagina van de gemeente Pekela gedeeld.

Herdenking niet voorbij laten gaan
Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is het niet mogelijk om een herdenking te houden op traditionele wijze. De gemeente Pekela heeft om die reden gekozen om een digitale herdenking uit te zenden. Burgemeester Jaap Kuin: ‘’ Wij vinden het als college belangrijk om de herdenking niet voorbij te laten gaan. Zeker niet in deze bijzondere periode. Wij willen graag samen met de Pekelders herdenken via deze live uitzending.’’

Kom niet naar de monumenten op 4 mei
De gemeente Pekela roept inwoners op om op maandag 4 mei, 20:00 uur, niet naar één van de herdenkingsmonumenten te komen in Pekela. Dit om samenscholing te voorkomen.

Vlaginstructie 4 & 5 mei
De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden opnieuw vanuit huis plaats. De gemeente Pekela hoopt daarom dat veel Pekelders dit jaar weer vlaggen. De volgende vlaginstructies gelden voor de volgende dagen:

  • Maandag 4 mei: Dodenherdenking
  • Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt aan heel Nederland om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Dit is dus een afwijking van het normale vlagprotocol voor 4 mei.
  • Dinsdag 5 mei: BevrijdingsdagNederlandse vlag voluit zonder wimpel de gehele dag (van 1 uur na zonsopkomst en tot 1 uur voor zonsondergang).

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.