Vaarseizoen Westerwolde 1 mei van start

Foto: Tedo Swarts

WESTERWOLDE – Het vaarseizoen in Westerwolde gaat 1 mei van start.

Op 1 mei begint het vaarseizoen. Pleziervaarders kunnen vanaf het water genieten van al het moois dat Westerwolde te bieden heeft.

Bediening bruggen en sluizen

In het vaarseizoen van 1 mei tot 1 oktober worden de bruggen en sluizen in de vaarweg Veendam-Stadskanaal-Ter Apel bediend van 8.00 tot 17.00 uur. Van 1 oktober tot 1 november kunt u op afspraak varen. U belt hiervoor 24 uur van tevoren met 06-51245855 (Wedeka). Daarna gaan de bruggen in onderhoud en zijn ze tot 1 april gesloten voor recreatievaart.

Storing

Bij een storing van de brug belt u het nummer dat staat vermeld bij de brug of sluis. 

Zelfbedieningssleutel

Voor het Ruiten Aa kanaal, Bourtangerkanaal, BL Tijdenskanaal, Veendiep en de Westerwoldse Aa heeft u een zelfbedieningssleutel nodig om de bruggen en sluizen te bedienen. U hoeft maar 1 sleutel aan te schaffen waarvoor u € 35 statiegeld betaalt. De sleutel kunt u gebruiken voor alle zelfbedieningsbruggen en -sluizen in de provincie Groningen.

In de folder Varen in de provincies Groningen en Drenthe vindt u de locaties waar u een sleutel kunt kopen.

Jachthavens in Westerwolde

In Westerwolde zijn diverse jachthavens waar u kunt overnachten.

Meer informatie vind je op deze site: https://www.westerwolde.nl/varen-westerwolde. Of kijk op de site van de provincie: https://www.provinciegroningen.nl/…/varen-in-groningen/.

Bron: Gemeente Westerwolde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.