Lessen in zwembad Parc Emslandermeer gaan voorlopig door

Foto: Jan Glazenburg

VLAGTWEDDE – Vanavond heeft zwemjuf Henny de Groot het bericht gekregen dat ze voorlopig door kan gaan met het verzorgen van zwemlessen in zwembad Parc Emslandermeer.

De mails naar alle gebruikers van de zwemschool stond op het punt om verzonden te worden toen Henny vanavond het bericht van de heer E. Stoveé van SPBE (Stichting Belangen Eigenaars Parc Emslandermeer) kreeg, dat ze in ieder geval tot 30 juni door kan blijven gaan met het verzorgen van zwemlessen in zwembad Parc Emslandermeer.

Het contract dat Henny had afgesloten met de SPBE loopt van rechtswege op 1 mei aanstaande af. De SPBE wil dat de gemeente Westerwolde het bad overneemt. Gebeurt dit niet, dan wordt het gebouw gesloopt, aldus de SPBE.

Zaterdag haalden er nog 72 kinderen een zwemdiploma. Er werd, ondanks alles, een feestelijk gebeuren van gemaakt. Onder luid applaus van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s liepen de gediplomeerden trots over de rode loper die buiten voor hen was uitgelegd.

De gemeente is nog steeds in gesprek met beide partijen. Volgens Wethouder Luth verlopen de gesprekken constructief en positief. De zwemschool heeft nog tot 16 mei de tijd om tegen de gerechtelijke uitspraak in hoger beroep te gaan.

Wethouder Luth zegt er naar te streven om op 30 juni een aankoopvoorstel voor het zwembad aan de gemeenteraad te kunnen overleggen, zodat dan een besluit kan worden genomen of de gemeente al dan niet de nieuwe eigenaar van het zwembad wordt. “Het college staat nog steeds positief ten opzichte van de koop”, aldus de Wethouder. De SPBE heeft te kennen gegeven niet met de sloop te willen beginnen, voordat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de eventuele aankoop van het zwembad. Wel heeft de SPBE te kennen gegeven al met de voorbereidingen voor een eventuele sloop bezig te zijn.

Tot aan vanavond ging Henny er van uit dat ze morgen de deuren van het zwembad in ieder geval voorlopig en misschien wel voorgoed ging sluiten. Vanavond zouden vrachtwagens om zeven uur komen om spullen op te halen en, zoals gezegd, de mail voor de gebruikers van de zwemschool stond klaar, toen om tien over zes het verlossend telefoontje van de SPBE kwam. Henny en haar medewerkers zijn blij en opgelucht. Ze had de hele nacht niet geslapen en was vanmorgen om zes uur al weer paraat in het zwembad.

Henny had met de eigenaren van villapark Weddermeer geregeld dat zij daar in het overdekte bad door zou gaan met het geven van zwemlessen. Nu de lessen in Vlagtwedde voorlopig door gaan zal er bij Weddermeer niet elke dag zwemles gegeven worden. Wel zijn er op de woensdag zwemlessen; binnenkort starten ze ook daar met nieuwe groepen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.