Drogisterij De Vijzel viert 100 jarig bestaan

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vandaag bestaat Drogisterij De Vijzel precies 100 jaar.

Vandaag bestaat Drogisterij De Vijzel 100 jaar. Op 1 mei 1921 schreef de heer J.Dijkhuis zich bij de Kamer van Koophandel in als erkent drogist in farmaceutische artikelen. Hij opende de winkel aan de Hoofdweg 96 in Bellingwolde.

Op 21 september 1945 werd de zaak overgenomen door de heer Jan Warntjes. Naast drogisterijartikelen verkocht hij onder anderen wijnen, likeuren en tabakswaren. Later kwamen daar nog onder anderen verf, behang en huishoudelijke artikelen bij.

Op 15 mei 1984 nam zijn dochter Etty de Boer – Warntjes, na het behalen van haar drogisterij diploma, de winkel over. Nog altijd runt zij, samen met haar echtgenoot Okke, de winkel. Naast geneesmiddelen worden er o.a. ook voedingssupplementen, cadeauartikelen en reformproducten verkocht. Ook kunt u er terecht voor een pasfoto en voor Wyzonolverf, al dan niet gemengd met de verfmachine.

Zoals het vaak gaat bij een jubileum worden er allerlei zaken die aan vroegere tijden herinneren voor de dag gehaald. Oude foto’s en artikelen van vroeger, zoals het bakje waarin een kunstgebit zat. Bij de drogisterij konden defecte kunstgebitten worden ingeleverd. Deze werden dan door een bedrijf gerepareerd. Het werd teruggestuurd omdat het niet paste; het bleek van iemand anders te zijn…. Ook hilarisch is een brief, verstuurd op 16 juli 1970, waarin de klant de drogist verzocht voor 30 euro aan “gummiwaren” op te sturen.

Etty en Okke werden vanmorgen door hun kinderen en kleinkinderen in het zonnetje gezet. Vanmiddag bracht burgemeester Jaap Velema namens de gemeente de felicitaties over.

Foto’s: Catharina Glazenburg en eigen foto’s familie de Boer – Warntjes

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.