Reservepotjes kinderboerderij Bad Nieuweschans raken leeg

Foto: Kinderboerderij Bad Nieuweschans

BAD NIEUWESCHANS – De reservepotjes van de kinderboerderij in Bad Nieuweschans zijn bijna leeg.


In februari 2020 heeft de particuliere Stichting Kinderboerderij/Hertenkamp de kinderboerderij in Bad Nieuweschans overgenomen. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

Het Schansker hertenkamp (sinds 1970) heeft aan de Langakkerschans een mooi groot terrein, waar de dieren gewoon door elkaar lopen. De kinderboerderij is zeven dagen per week van 08.30 tot 11.30 en van 13.00 tot 15.30 uur. De speeltuin is overdag altijd open.

Helaas kwam in maart de corona en stond alles stil. Met geld van een sponsor en een bijdrage van de gemeente Oldambt zijn ze het jaar redelijk doorgekomen, maar nu komen de bodems van de reservepotjes in zicht.

Het bestuur heeft besloten een steunactie op te zetten, zodat ze weer biks, hooi en stro voor de dieren kunnen kopen. Ook zijn er recent enkele konijnen en kippen gedood door een vossengezin. Graag wil het bestuur weer nieuwe aanschaffen, maar hebben hier ze de middelen niet voor.

Wilt u de kinderboerderij steunen? Klik dan op deze link:
https://steunactie.nl/actie/help-de-kinderboerderij


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.