Voorleeshalfuurtjes bij Groningse bibliotheken

Foto: Biblionet

GRONINGEN – Kom je ook luisteren naar een nieuw voorleesverhaal? De Groningse bibliotheken lezen wekelijks voor via Facebook Live. Tijdens het BoekStart Voorleeshalfuurtje kun je genieten van de mooiste prentenboeken. Woensdag 5 en 12 mei lezen Tinette en Ietje vanaf 10.00 uur weer voor uit nieuwe verhalen.

Buurman Brombeer
Woensdag 5 mei leest Ietje voor uit ‘Buurman Brombeer’ van Ciara Flood. Beer woont alleen, ver van de bewoonde wereld en dat bevalt hem uitstekend. Hij is dan ook absoluut niet blij als hij buren krijgt!

De leeuw in de muis
Woensdag 12 mei leest Tinette voor uit ‘De leeuw in de muis’ van Rachel Bright. Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het muisje besluit, ondanks zijn angst, in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus-aan-neus staat met het machtigste roofdier op aarde, blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit…

De voorleesactiviteiten richten zich speciaal op peuters en kleuters. Kijk woensdag 5 en 12 mei om 10.00 uur mee via facebook.com/groningsebibliotheken.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.