Biblionet Groningen maakt escapetour door Veendam

Foto: Biblionet

VEENDAM – Bibliotheek Veendam heeft in samenwerking met het Veenkoloniaal Museum een escapetour gemaakt door Veendam. Wandel mee door het leven van Anthony Winkler Prins en zijn kinderen Jacob en Elisabeth.

In de escapetour zijn Jacob en Elisabeth op zoek naar hun vader. Waar kan hij toch zitten? Ze besluiten op zoek te gaan. Ze starten bij de Bibliotheek in Veendam, maar komen niet verder. Er zijn allemaal opdrachten die opgelost moeten worden. Daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken!

Lukt het jullie om de opdrachten op te lossen, de mysteries te ontrafelen en Anthony Winkler Prins terug te vinden? Tijdens de wandeling kom je langs historische plekken die in het leven van Anthony Winkler Prins een belangrijke rol hebben gespeeld.

Hoe werkt het spel?

  • Je start bij de ingang van Bibliotheek Veendam (Museumplein).
  • Op elke locatie vind je een QR-code die je met een mobiele telefoon kunt scannen. Op je scherm verschijnt een filmpje, een vraag en de mogelijkheid om een antwoord in te vullen.

De escapetour is gratis te spelen. Kijk voor informatie op biblionetgroningen.nl/escapetourveendam

Luisterwandeling ‘De cowboy van Zuidwending’

Naast de escapetour heeft Bibliotheek Veendam een luisterwandeling gemaakt. Wandel door Veendam terwijl je luistert naar het verhaal ‘De cowboy van Zuidwending’. Je vindt het luisterboek (in het Nederlands én Gronings) en de wandelroute op biblionetgroningen.nl/luisterwandeling.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.