Aangepaste dodenherdenking in Wedderveer

Foto: Jacob Musch

WEDDERVEER – Vanavond vond in Wedderveer een aangepaste Dodenherdenking plaats.

Voor de gemeente Westerwolde vond om zeven uur vanavond bij het oorlogsmonument in Wedderveer een gezamenlijke herdenking plaats. Dit was rechtstreeks bij Radio Westerwolde te volgen.

Evenals voorgaande jaren werden bij de oorlogsgraven van de geallieerde gesneuvelde bemanning van het vliegtuig in Blijham bloemen gelegd. Deze graven bevinden zich op het kerkhof in Blijham. Eerder vandaag legde burgemeester Velema, samen met iemand van het lokale 4/5 mei comité, kransen bij de overige oorlogsmonumenten in de gemeente Westerwolde.

Om 18.50 uur begon de herdenking in Wedderveer. Ook dit jaar zonder publiek. Hierbij waren burgemeester Jaap Velema, Astrid Lüürssen (voorzitter 4 mei comité) en Joop Stötefalk (voor het spelen van de taptoe) aanwezig. Een kleine delegatie van Muziekvereniging DOK speelde de volksliederen en zes leerlingen van basisscholen uit de gemeente droegen een gedicht voor.

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.