Brandweer redt ree uit Pekelder Hoofddiep

Foto: Dennie Gaasendam

NIEUWE PEKELA – Vanmiddag werd de brandweer van Nieuwe Pekela opgeroepen voor een dier te water aan de Albert Reijndersstraat B in Nieuwe Pekela.

Hielko Sijsling, bevelvoerder van korps Nieuwe Pekela, dirigeerde zijn ploeg naar de Pekelder Hoofddiep, de plaats van de melding.

Een eerste poging om het uitgeputte dier te vangen mislukte. De ree zwom onverminderd door in de richting van de Abraham Westerstraat. Daar zit een sluis in het kanaal, waardoor de ree niet verder kon. Bevelvoerder Sijsling improviseerde met een plan van aanpak. Twee brandweermannen in waadpakken sprongen het water in. “Jij daarheen en jij daarheen en zo sluiten we hem in, waarop we hem kunnen pakken”, riep hij tegen zijn team.

De ree besloot van richting te veranderen, waarop Sijsling zijn kans schoon zag. Hij greep de ree bij zijn gewei en samen met zijn collega’s tilde hij hem op de wal. De ree was het er niet mee eens en verzette zich hevig. Pas toen hij een deken om zich heen kreeg, werd hij rustig.

De ree werd met de brandweerauto naar een stuk land gebracht en daar weer vrij gelaten.

Info en foto’s: Dennie Gaasendam, DG-Fotografie

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.