Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Lathen

Tussen vrijdag en maandag zijn vanaf een bouwterrein aan de Kardinal-von-Galen-Straße in Lathen een verdeelkast en 80 meter aan kabels gestolen. De schade wordt op 1.150 euro geschat.

Dörpen

Tijdens het weekend is een poging tot inbraak gedaan bij een opticien aan de Hauptstraße in Dörpen. De daders gingen er vandoor toen het hen niet lukte de veiligheidsdeur aan de achterzijde van het pand open te krijgen.

Sögel

Gistermorgen is om tien uur brand ontstaan in een winkelpand met woongedeelte aan de Mühlenstraße in Sögel. Het vuur brak door onbekende oorzaak op de benedenverdieping uit. Op dat moment bevonden zich geen mensen in het gebouw. Bij de brand kwam het volledige pand vol rook te staan. De schade wordt op een ton geschat.

Tussen zondag en maandag zijn vernielingen gepleegd op een bouwterrein aan de Hirseweg in Sögel. Er werd een deur beschadigd en zeilen die voor vensters waren gespannen werden kapot gesneden.

Op 12 april is door een jonge automobiliste op de Clemens-August-Straße in Sögel een geparkeerde Ford Fiësta aangereden. De politie heeft dankzij een oplettende getuige later de veroorzaakster van het ongeval kunnen aanhouden. Graag wil de politie in contact komen de getuige. Zij wordt verzocht het politiebureau in Sögel te bellen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.