Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rhauderfehn/Holte/Bourtange

Vanmorgen om kwart voor vier hebben drie Nederlandse mannen in de leeftijd van 27 tot 39 jaar in Duitsland een trailer met daarop een speedboot gestolen. Toen de eigenaar bemerkte dat zijn boot niet meer onder de carport stond ging hij achter de dieven aan en alarmeerde de politie. Tijdens de achtervolging hield hij de politie voortdurend van de gereden route op de hoogte. Toen duidelijk werd dat de daders met de trailer en de boot de grens gingen passeren werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld.

Bij Bourtange werd de trailer losgekoppeld en gingen de daders er in de auto vandoor. Zij werden korte tijd later door de politie van Papenburg en Leer en de Nederlandse politie in de kraag gegrepen. De vluchtauto en de trailer, met daarop de boot, werden voor sporenonderzoek in beslag genomen. De drie daders zitten in Nederland vast.

Weener

Gistermiddag werd de politie van Weener om kwart voor vijf voor een incident in het centrum van Weener gealarmeerd. De politie trof er een Nederlandse auto aan. Achter het stuur zat een 30 jarige man uit Bad Nieuweschans. Toen hij de politie in de gaten kreeg schoof hij snel door naar de passagiersstoel. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Ook kon hij geen negatieve coronatest tonen. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Surwold

Gistermiddag zijn om drie uur bij een ongeval op de Neubörgerstraße vier personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 37 jarige vrouw uit Surwold een tegemoetkomende VW Golf over het hoofd zag, toen zij met haar Opel Corsa linksaf de Feldstraße wou indraaien. Tijdens de daarop volgende aanrijding botste de Opel Corsa ook tegen een Audi SQ5, die op dat moment vanaf de Feldstraße de Neubörgerstraße wou oprijden. Zowel de 37 jarige bestuurster uit Surwold, twee inzittenden van de VW Golf, waaronder een 23 jarige man uit Hilkenbrook, als de 55 jarige bestuurster van de Audi raakten gewond. De schade wordt op 27.000 euro geschat.

Niederlangen

Vanmorgen vroeg is een poging gedaan om met een shovel de geldautomaat van de Volksbank aan de Schulstraße in Niederlangen te kraken. Het gebouw en de geldautomaat raakten daarbij zwaar beschadigd. De daders zijn er zonder buit in een auto vandoor gegaan. De shovel lieten ze bij het bankgebouw achter. Later bleek dat deze vanaf het terrein van een betoncentrale in Dörpen was gestolen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.