Doe mee aan de MediaQuiz van de Groningse bibliotheken

Foto: Biblionet

GRONINGEN – Vrijdag 14 mei organiseert Biblionet Groningen een familiequiz. Via Facebook Live houden de Groningse bibliotheken van 19.00 – 20.00 uur een MediaQuiz.

Op vrijdag 14 mei kan jong en oud meedoen aan de MediaQuiz van Biblionet Groningen. Van 19.00 tot 20.00 uur presenteert Ian weer een Kahoot-quiz live op Facebook. Deze keer draait het om thema’s als nepnieuws, sociale media en digitale geletterdheid. Hoe mediawijs ben jij?

De vragen zijn een uitdagende mix voor alle leeftijden. Deelname is gratis én er is een mooie prijs te winnen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Als je op 14 mei op tijd klaar zit met een iPad, laptop of smartphone, kun je meedoen.

Wat heb je nodig:

  • Een tablet of computer voor het meekijken naar onze livestream via facebook.com/groningsebibliotheken.
  • Een smartphone of tablet voor het beantwoorden van de quizvragen via Kahoot.it.

Hoe mediawijs ben jij?
In mei staan de online activiteiten van Biblionet Groningen in het teken van mediawijsheid. Leer deze maand alles over veilig en slim gebruik van (digitale) media. Volg een online cursus over sociale media, doe mee met de webinar ‘Help! Mijn kind speelt Fortnite’ of speel met je gezin een digitale escaperoom.

Kijk op www.biblionetgronininge.nl/online voor ons online programma.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.