Gemeente Borger-Odoorn doet woning Buinen voor drie maanden op slot

Foto: Teunis Streunding (archieffoto)

GEMEENTE BORGER-ODOORN – Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn heeft een woning aan de Gorenweg in Buinen voor drie maanden op slot gedaan.

In een woning aan de Gorenweg in Buinen werd op 24 maart een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden 130 planten. Op last van burgemeester Jan Seton is de woning voor de periode van drie maanden op slot gegaan.

De sluiting past in het gemeentelijk soft- en harddrugsbeleid en het hennepconvenant dat Borger-Odoorn heeft gesloten met buurgemeenten Emmen en Coevorden, woningcorporaties, Enexis en de politie. Gezamenlijk zetten deze partners zich in om hennepteelt in Zuidoost-Drenthe te voorkomen en te bestrijden, en inwoners bewust te maken van bijvoorbeeld brand – en explosiegevaar.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.