Brandweer blust brand in spouwmuur woning Nieuwolda

Foto: Jan Glazenburg

NIEUWOLDA – Vanmiddag is de brandweer uitgerukt voor een woningbrand aan de Molenkade in Nieuwolda.

Rond kwart over vijf werd de brandweer van Wagenborgen, Delfzijl en Scheemda gealarmeerd voor een woningbrand aan de Molenkade in Nieuwolda. Bij de woning kwam rook uit de slaapkamer. De brandweer schaalde vrijwel meteen op naar middel-brand. Een extra hoogwerker en tankautospuit kwamen ter plaatse. Ook kwam uit voorzorg een ambulance naar de Molenkade.

Er was niemand in de woning aanwezig. De brandweer heeft een deur geforceerd om binnen te komen. Het vuur zat in een spouwmuur aan de achterzijde van de woning. Om het vuur te kunnen blussen moest er het een en ander gesloopt worden.

Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De brandweer heeft na de bluswerkzaamheden de woning geventileerd en nacontrole verricht. Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoners bij te staan in de afhandeling van de schade.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.