De Vrije Student wil lijn 15 weer laten rijden ‘Desnoods betaalt de RUG mee’

Eigen foto

GRONINGEN – Universiteitsraadspartij De Vrije Student wil buslijn 15 naar Zernike weer laten rijden, desnoods met cofinanciering van de RUG, Hanze, mbo-instellingen en gemeente. Dat schrijven zij in een brief aan het College van Bestuur in reactie op het nieuws dat lijn 15 voorlopig niet volwaardig terug komt. 

‘We kunnen weer naar college, dat is een fantastische ontwikkeling voor studenten. Het is daarom zuur dat niet iedereen daar gebruik van kan maken, omdat de bus niet rijdt.’ stelt fractievoorzitter David Jan Meijer. ‘Daarom hebben wij het universiteitsbestuur gevraagd om in gesprek te gaan met het OV-bureau; en desnoods zelf een bijdrage te leveren aan de exploitatie.’

Volgens De Vrije Student is de buslijn al snel rendabel: ‘Tot aan september kan dit voor slechts 40.000 euro per instelling, dat past binnen de reserveringen die er gemaakt zijn voor de coronacrisis. Ruim de helft van de kosten wordt immers al gedekt door de betalende reizigers. Daarmee kan de buslijn de originele dienstregeling weer rijden en kan iedere student die dat wil ook weer naar college.’

‘Als de bus niet naar de RUG komt, dan komt de RUG maar naar de bus’ besluit Meijer. Het universiteitsbestuur moet binnen 2 maanden reageren op de brief, De Vrije Student hoopt dat de reactie eerder komt.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.