Groninger VVD: Onderhoud bruggen in de winter uitvoeren, zodat vaarrecreatie niet wordt belemmerd

Foto ingezonden door VVD Groningen

GRONINGEN – De Groninger VVD-Statenfractie wil dat de provincie het onderhoud aan de bruggen bij vaarwater zoveel mogelijk in de winter uit gaat voeren, zodat de pleziervaart hier geen hinder van ondervindt. Dat vroeg de fractie woensdag aan het provinciebestuur tijdens de commissievergadering. 

‘De pleziervaart heeft veel potentie in Groningen, het is een fantastische kans voor onze toeristische sector. Dan moet je niet in het hoogseizoen aan je bruggen gaan sleutelen.’ Stelt Statenlid Nico Bakker, ‘Juist in de periode waarin deze zwaargetroffen sector weer kan opkrabbelen, moeten we ze niet voor de voeten gaan lopen.’ 

De liberalen hopen daarom dat de provincie de onderhoudsplanning nog aan kan passen en dat de provincie de vaarrecreatie ook in haar nieuwe toerismebeleid gaat stimuleren. ‘Kansen moet je pakken, juist nu.’ Aldus Bakker. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.