Verslag van Ooldrik Modderman van het ommetje door Sellingen

Foto ingezonden door Ooldrik Modderman

SELLINGEN – Vanmorgen organiseerden wandelcoaches Eltjo Glazenburg en Els Eckhardt een wandeling door Sellingen-Oost. Hieronder het verslag van Ooldrik Modderman.

Wandeling Sellingen Oost keuze afstanden 6/9 en 12 km.

Wandelen Werkt, sportief wandelen vandaag woensdag 12-05-2021. Startpunt voor de wandelaars op een bijzondere plek. Een van de wandelaars Sjoerd Hoomoedt (tevens route coördinator vrijwilliger Westerwolde pad Oost) stelde zijn mooie tuin beschikbaar om van daar uit te starten.

Ook wel door Sjoerd genoemd, ‘zijn’ bos (Sellinger bossen). Een aantrekkelijke bos bijna in de achtertuin, richting Duitsland. En natuurlijk op weg naar de Hasseberg.

Alvorens er werd gewandeld, werd door de voorzitter van Stichting wandelen in Westerwolde Henk Oosterhuis, Greetje Dümmer (fotograaf voor Westerwolde pad) compleet verrast met een cadeaubon die zij mag verzilveren bij MoeNieks (vandaag weer aanwezig voor de Koffie To Go en de soep).

De route: Hassebergerweg – Sellinger Sluis – Ruiten-Aa kanaal – Vennekampen – Holle Beetse – Slangenborg – Heliofytenfilter – Ter Borg – terug naar begin punt.

Westerwolde, wat zoal veel bijzonderheden kent, hadden we nog als high light: De Twaalf apostelen boom bij het Klooster in Ter Apel, die staat op het terrein van Puur Rineke.

Deze mooie route van 12 km is nog niet opgenomen in het Westerwolde Pad. De twee mannen die meeliepen van de Stichting Westerwolde Pad gaven al aan hier iets mee te kunnen en het als nog op te nemen in het wandelpad. Wordt vervolgd dus wie weet route 41?

Bijzonderheden op deze route:

Beeldentuin Ol Raive.

Twaalf Apostelenboom Link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Twaalf_Apostelenboom

De biologische tuin Rineke Dijkinga ligt naast die boom. De moeite waard te bezoeken.

Link : https://rinekedijkinga.nl/heerlijk-westerwolds-land.html

Voor de foto’s/album klik op deze link

Verslag gemaakt door: Ooldrik Modderman.

Foto’s: Henny van Huizen/Greetje Dümmer.

Wandelcoaches: Els Eckhardt/Eltjo Glazenburg en Ooldrik Modderman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.