Politie geeft beelden overvallers supermarkt vrij

Foto: Teunis Streunding (archieffoto)

GRONINGEN – De politie heeft beelden van de overvallers op een supermarkt aan de Kerklaan in Groningen vrijgegeven.

Vrijdagavond 22 januari 2021 omstreeks 20.15 uur drong een groep (vermoedelijk) jongeren een supermarkt aan de Kerklaan in Groningen binnen. Hier pleegden zij verschillende vernielingen en werden er goederen uit de winkel ontvreemd. De politie is op zoek naar deze personen.

In de supermarkt werden de nodige vernielingen gepleegd. Op de beelden is te zien dat door twee personen werd geschopt tegen bakken met bloemen, die daar te koop stonden, en dat er met winkelmandjes gegooid werden. Op de beelden is ook te zien dat een andere persoon de winkel binnenging, over de servicebalie klom en een aantal pakjes sigaretten uit een kast pakte.

Meteen daarop verlieten de jongeren de supermarkt en maakten zich uit de voeten. Kort na het incident hield de politie buiten de supermarkt negen personen aan. De personen die de supermarkt binnendrongen zijn nog niet aangehouden. De recherche is naar hen op zoek.

Signalementen

Verdachte 1 (man die over servicebalie klom):

 • Lichte huidskleur
 • Zwartkleurige broek
 • Zwartkleurige gewatteerde jas met een embleem op de linkermouw
 • Zwartkleurige schoenen
 • Zwartkleurige hoodie (trui) met capuchon
 • Blauwkleurig mondkapje

Verdachte 2:

 • Lichte huidskleur
 • Blauwkleurige broek
 • Zwartkleurige jas, vermoedelijk Canada Goose
 • Donkere schoenen
 • Zwart mondkapje

Verdachte 3:

 • Lichte huidskleur
 • Zwartkleurige broek met logo Under Amour op rechterbovenbeen
 • Zwartkleurige jas met op linkerborst en linkermouw logo van “The North Face”
 • Zwartkleurige handschoenen
 • Zwartkleurige schoenen
 • Zwartkleurige sjaal/mondkapje

Vragen

 • Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
 • Herkent u één van de verdachte(n)?  Vul het tipformulier in. Vermeld bij uw tip altijd het nummer dat op de foto staat. Als het kan vermeld dan ook duidelijk waaraan en waarvan u een verdachte herkent. Bellen kan ook, via de opsporingstiplijn: 0800-6070.
 • Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.