Inwoner gemeente Midden-Groningen verongelukt bij treinongeval

Foto: Catharina Glazenburg

GLIMMEN – Bij een ernstige aanrijding tussen een trein en een auto is een 20 jarige inwoner van de Gemeente Midden-Groningen om het leven gekomen.

Rond 18:00 uur heeft op de spoorwegovergang nabij de Oude Schoolweg in Glimmen een aanrijding tussen een auto en een trein plaats gevonden. De hulpdiensten, waaronder politie, brandweer, ambulance en het MMT spoedden zich naar de plaats van het ongeval.

Bij het ongeval is een 20-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen om het leven gekomen. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt. De spoorwegovergang is voorzien van spoorbomen.

In de trein raakte niemand gewond. De 160 passagiers werden verder met bussen vervoerd. Door het ongeluk is er geen treinverkeer tussen Assen en Groningen. Hoe lang dat gaat duren is nog onbekend. Incidentenbestrijders van Pro Rail moeten de trein weghalen, waarna de overweg kan worden gerepareerd. De schade daaraan is groot.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.