Zandberg houdt traditie in ere

Foto: André Dümmer

ZANDBERG – Zondag 30 mei vindt de tiende editie plaats van de jaarlijkse fietstocht ter herinnering aan de doorkomst van de etappe Groningen-Münster van de Giro d’Italia op 12 mei 2002 door de Kanaalstreek en het Emsland/D.

De ontwikkelingen rond de Coronapandemie hebben er, evenals vorig jaar, toe geleid dat er moest worden gekozen voor een daarop aangepaste variant. De Granfondo toertocht (± 110 kilometer) wordt gereden door een beperkt aantal leden van bij dit grensoverschrijdend evenement betrokken organisaties.  Vanaf de Zandberg zullen tussen 09.00 en 09.30 uur ± 15 ervaren toerfietsers van start gaan. Met de partners in het Emsland is overleg gaande op eenzelfde wijze vanaf Aschendorf en Schloss Dankern te vertrekken.

Sportief bewegen luidt het advies van Corona-experts, daarbij vooral wijzend op het belang van geregeld wandelen, hardlopen en fietsen. Om daarop in te spelen stelt de organiserende Stichting Zandbergia liefhebbers in de gelegenheid op zondag 30 mei  vanaf 10.00 uur fietsend of (hard)lopend naar Zandberg te komen.  Het plaatsnaambord zal daartoe in Girostijl worden aangekleed, zodanig dat dit een mooi decor vormt voor het maken van foto’s. Organisator van het eerste uur, Bart Kruizinga, ontvangt deze foto’s graag per mail (zangduo.k2@gmail.com), waarna hij deze publiceert op de Facebookpagina Zandbergia. Op die pagina worden vanaf nu regelmatig updates geplaatst, ook al vanwege te verwachten wijzigingen van de Coronamaatregelen.

De organisatie moedigt de liefhebbers aan om vanaf de Zandberg vervolgens al fietsend of lopend te genieten van het landschappelijk zo fraaie Westerwolde.  De lommerrijke omgeving van de buurtschap Ter Borg, Sellingen, Bourtange en het Klooster in Ter Apel lenen zich daarvoor bij uitstek. Afhankelijk van de naderende versoepelingen behoort een grensoverschrijdende tocht dan wellicht weer tot de mogelijkheden. De Dankernsee en het daarbij gelegen Schloss zijn onder normale omstandigheden goed per fiets bereikbaar.   Let wel, hiervoor worden van de zijde van de organisatie géén routebeschrijvingen verstrekt! De deelnemers bepalen zélf welk traject men die dag wil fietsen of lopen.

Aanmelding is niet nodig en aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.