Vanaf zondag geen sneltest meer nodig bij passeren grens met Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

NEDERLAND, DUITSLAND – Vanaf zondag heb je geen sneltest meer nodig als je de grens met Duitsland wilt passeren.

Duitsland ziet ons land, met 147 besmettingen met het coronavirus op 100.000 inwoners, niet meer als hoogrisicogebied. Daarom zijn de regels voor Nederlanders die de Duitse grens willen passeren versoepeld.

Vanaf zondag heb je geen negatieve testuitslag meer nodig als je korter dan 48 uur in Duitsland wilt verblijven. Wil je langer dan 48 uur in Duitsland blijven is een negatieve test wel nodig. Mensen die langer dan twee weken geleden volledig tegen het coronavirus zijn inge├źnt hebben deze test niet nodig. Ze moeten dan wel kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.