Boelo Dekker weer hoofdtrainer V.V. Veelerveen

Boelo Dekker
Eigen foto V.V. Veelerveen

VEELERVEEN – Met ingang van het nieuwe seizoen is Boelo Dekker wederom aangesteld als hoofdtrainer. Hij komt over van Gieterveen. Dekker was eerder ook al trainer van Veelerveen tot de club noodgedwongen vanwege het vertrek en buitenlandse stages van een aantal spelers het eerste elftal moest terugtrekken. 

Dekker (46) voetbalde al in de jeugd bij Veelerveen en speelde tot zijn 24ste in het eerste elftal. Een zware knieblessure noopte hem destijds te stoppen als speler. Vanaf 2017 trainde hij meerdere teams bij Veelerveen. In 2019 kreeg hij een contract aangeboden bij Gieterveen. Inmiddels was het eerste elftal van Veelerveen al gestopt. Dekker is wel altijd de jeugd blijven trainen. 

In de zomer van 2020 presenteerde de club een nieuwe hoofdmacht. Die werd eerst geleid door Pieter Nuus, vervolgens door Gert de Wal en met ingang van het nieuwe seizoen dus door Boelo Dekker. Hij zal worden bijgestaan door zijn broer Geerd en Folko Koolhof als elftalleiders.

Dekker heeft er zin in nu er veel potentie zit in de brede selectie die hij tot zijn beschikking heeft. Onlangs werden daar nog een paar nieuwe namen aan toegevoegd. Veelerveen komt na de zomer uit in de vijfde klasse. Ze debuteerde hier ook al in, maar speelde vanwege corona slechts twee wedstrijden. Eén daarvan werd verloren, eentje werd gewonnen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.