Warm onthaal deelnemers Giro Zonder Grenzen

Foto ingezonden door Wim Mensen en beschikbaar gesteld door Stichting Zandbergia.


ZANDBERG, WESTERWOLDE – Onder ideale weersomstandigheden konden fietsers en wandelaars zondag 30 mei genieten van mooi Westerwolde.

Gedwongen door de Coronamaatregelen moesten de deelnemers een route kiezen aan Nederlandse zijde van de landsgrens en dan met name binnen de gemeente Westerwolde.  Hiervoor had een ieder begrip en de organisatie mocht rekenen op spontane medewerking van vele bewoners langs de route. Gebruik plein en stroomvoorziening vanuit voorheen Café Zandberg, aanbrengen en “bewaken” bewegwijzering, hulp bij koffieverstrekking, waterlevering, ja zelfs “catering” van de vrijwilligers, iedereen werkte mee aan een vlekkeloos en geanimeerd verloop.

Roelof de Jonge (Ned. Toer Fiets Unie), Rikus Bartol (Kon. Ned. Wielren Unie) en Herman Hoekstra (bestuur Stichting Zandbergia) beten het spits af en gingen als eersten op pad. Geneutraliseerd tot aan de Schaalbergerweg, waarna men na passeren van het bord POORT VAN WESTERWOLDE de vrije keus had richting Sellingerbeetse, Terborg, Sellingen, Bourtange, Ter Haar of Ter Apel te gaan. Westerwolde op zijn mooist.

Gelokt door het per uur warmer wordende weer werd het alom drukker en was er sprake van een uitgelaten sfeer onder de deelnemers. Vanuit Blijham en de TFC de Ketting Ter Apel wist men in groepsverband massaal het herinneringspunt op de top van de Zandberg te vinden. 

Het vaste bezoek aan Schloß Dankern kwam nu helaas te vervallen. Beschermvrouwe Caroline Freifrau von Landsberg-Velen gaf echter meteen blijk van haar betrokkenheid bij deze Duits-Nederlandse activiteit en verwoordde dit als volgt: “Granfondo Giro zonder Grenzen ook dit jaar helaas weer zonder de fietsers op Schloß Dankern. Een geniaal idee de Duits/Nederlandse betrekkingen op deze wijze te intensiveren. Ik hoop van harte dat de “Hobby-fietsers” volgend jaar eindelijk weer naar Dankern kunnen komen. Ik verheug mij daarop van harte. Voor nu: hartelijke groeten en blijf gezond!”

Ook Roelof de Jonge moedigde de organisatie vanuit de Ned. Toer Fiets Unie aan vooral dóór te gaan. “Heb een goed gevoel dat mensen met hart voor de Granfondo Giro zonder Grenzen zélf het initiatief nemen om clubleden te enthousiasmeren om de tocht te gaan fietsen.”

Om meer mensen tot actief bewegen aan te zetten werd aan deze Granfondo het motto: “STOP CORONA! GO SPORTS!” verbonden. Op deze wijze wenst de organisatie bij te dragen aan een gezonde leefstijl. 
Op de valreep kreeg de organisatie nog een toezegging uit het INTERREG V project “Net(z)werk+” 

Ingezonden door Wim Mensen, foto’s beschikbaar gesteld door Stichting Zandbergia.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.