Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Gisteravond is om half negen op de Heinrichstraße in Haren een fietsend kind aangereden. Het slachtoffertje raakte hierbij lichtgewond. De automobilist is doorgereden. Hij reed in een zwarte getunede verlaagde auto, met goudkleurige velgen en aan de voor- en achterzijde spoilers.

Niederlangen

Gisteravond vloog om 22.50 uur tijdens het rijden het motorgedeelte van een BMW in brand. De bestuurder wist de wagen aan de kant van de Ottomeyerstraße in Niederlangen tot stilstand te brengen en zichzelf in veiligheid te stellen. De schade wordt op 15.000 euro geschat.

Meppen

Dinsdagavond is bij de voetgangers- en fietsbrug over de Eems in Meppen een 39 jarige man overvallen. Het slachtoffer reed om 20.40 uur via de Ostrolekabrug in de richting van het centrum, toen hij door drie mannen werd aangehouden. Een van de mannen vroeg hem om een sigaret. Korte tijd later eiste een van de andere mannen geld. Ze haalden het geld uit de portemonnee van het slachtoffer en gooiden vervolgens de portemonnee weg. Toen zij ook nog de telefoon van de man wilden pakken draaide het op een vechtpartij uit. Hierbij werd het slachtoffer in zijn arm gebeten. De drie mannen gingen er zonder telefoon in de richting van het centrum vandoor. Ze liepen onder het viaduct over de B70 door in de richting van “In der Marsch”.

Dader 1 wordt omschreven als een man van 1.65m, met een getraind postuur. Hij was tussen 24 en 26 jaar, had een getinte huidskleur en kort zwart haar met gel er in. Hij was gekleed in een zwart trainingspak en een zwart t shirt. Dader 2 had ongeveer dezelfde leeftijd. Hij was iets groter als dader 1. Ook hij had een getinte huidskleur en sluik zwart haar, wat hij droeg in een scheiding. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een wit/geel t shirt. Een signalement van dader 3 ontbreekt. Op de tafel waarbij de mannen zaten, lagen een rugzak, dozen waarin pizza’s hadden gezeten en blikjes. Het is niet duidelijk of dit van de daders is. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het politiebureau van Meppen.

Lehe

Gisteren is aan de Flüte in Lehe tijdens werkzaamheden op het land een balenpers in brand gevlogen. Het vuur werd door de persoon die er mee aan het werk was geblust. Er raakte niemand gewond.

Meppen

Dinsdag is tussen 7.50 en 13.10 uur vanaf de Nagelshof in Meppen een elektrische scooter gestolen. De scooter stond op dat moment met een slot vastgezet aan een fietsenrek bij de sporthal. De schade bedraagt ongeveer 400 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.