Wilde achtervolging was naar aanleiding van een verkeerscontrole (update)

Foto: Hemmo Kuiper (archieffoto)

STADSKANAAL, EMMEN – Zoals u gisteravond op deze site kon lezen vond vanaf de Kanaalstreek tot aan Emmen een wilde achtervolging plaats. Vandaag maakt Team Verkeer Noord Nederland bekend dat een automobilist er vandoor ging toen agenten een verkeerscontrole in Nieuw Buinen hielden.

Een wilde achtervolging gisteravond eindigde gisteravond in Emmen. Nadat agenten van Stadskanaal een voertuig wilden controleren ging deze er met gierende banden vandoor. Aan een stopteken werd niet voldaan.

Meerdere politieauto’s (10?) sloten aan om het voertuig te doen stoppen. De rit ging via Stadskanaal, Vledderveen, Mussel, Musselkanaal, Zandberg, Valthemond en Nieuw-Weerdinge naar Emmen. Hierbij werden door de bestuurder meerdere verkeersovertredingen gepleegd, waaronder rotondes via de verkeerde kant, extreme snelheden in de bebouwde kom enzovoort..

Tijdens de achtervolging werd door de bestuurder een dienstvoertuig geramd. Ook werd er vanuit de auto afval naar een dienstauto gegooid. De bestuurder bleef onverminderd doorrijden.

Uiteindelijk reed het voertuig in de Laan van het Kinholt in Emmen zich klem. Drie inzittenden, waaronder de bestuurder gingen er in de wijk te voet vandoor. Na een korte zoektocht zijn alle drie inzittenden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het bureau weigerde de 29 jarige verdachte vervolgens een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto afgevoerd. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag toen hij agenten van de weg probeerde te rijden. De man uit Hardenberg wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij om half vier in de nacht van woensdag op donderdag op de parkeerplaats van een bedrijf aan de Vechtstraat in Zwolle. Hierbij raakte één persoon gewond.

Er is niemand gewond geraakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.