Buren nemen een kijkje in de zusterflat

Foto: Hemmo Kuiper

WINSCHOTEN – Vandaag mochten omwonenden een kijkje in de zusterflat nemen.

Wima Vastgoed is al een tijd bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van appartementen in de voormalige zusterflat in Winschoten. Het vergunningstraject is inmiddels afgerond. De werkzaamheden worden nu uitgebreid zodat men zo snel mogelijk de nieuwe bewoners kan verwelkomen.

Vandaag mochten buurtbewoners een kijkje in de zusterflat nemen. Vanwege corona moesten ze daarvoor een tijdstip reserveren. Binnen moest een mondkapje worden gedragen en de 1,5 meter afstand in acht worden genomen. In groepjes van maximaal vier personen werden ze rondgeleid. Ook mocht men de bouwtekeningen bekijken en was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

In de flat komen 41 appartementen; vijf voormalige klaslokalen worden omgetoverd tot woonruimtes. Ook komen er zeven woningen met twee verdiepingen (maisonnettes, beneden wonen en boven slapen) en één penthouse. Alle woonruimtes komen in de sociale verhuur en zijn voornamelijk bedoeld voor studenten.

Op het dak van de linkervleugel komen 157 zonnepanelen. Later zal de rechtervleugel van het complex voorzien worden van een milieubewust Sedumdak. De linkervleugel zal worden verwarmd door middel van infrarood techniek, waardoor het complex volledig gasloos toch een hoog comfort levert. De infrarood panelen die in de plafonds worden geplaatst, worden geleverd door Heatflow uit Stadskanaal.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.