Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Zaterdagmiddag heeft het grensoverschrijdend politieteam (GPT) Bad Nieuweschans om twaalf uur op de parkeerplaats Bunderneuland een 52 jarige Roemeen aangehouden. De man werd door de rechtbank van Straubingen sinds vorig jaar gezocht voor verboden wapenbezit. Hij moest nog een boete voldoen van 300 euro.

Omdat de man meteen de 300 euro aftikte, bleef hem een gevangenisstraf van 20 dagen bespaard.

Meppen

Vannacht is aan de Esterfelder Stiege in Meppen een zwarte Audi A4 bekrast. De schade bedraagt meerdere honderden euro’s.

Vanmorgen is tussen acht en negen uur een zonnebril uit een VW Polo gestolen. Ook werd de autoradio beschadigd. De auto stond op dat moment geparkeerd op een parkeerplaats aan de Kolpingstraße in Meppen. De schade bedraagt meerdere honderden euro’s.

Vannacht is vanaf een inrit bij een woning aan de Feldbrechenring in Meppen een quad gestolen. De schade bedraagt meerdere duizenden euro’s.

De politie zoekt getuigen.

Papenburg

Op 1 juni is tussen 10.30 en 11.00 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Umländerwiek links in Papenburg een witte Hyundai aangereden. Hierdoor ontstond voor 3.000 euro schade. De veroorzaker is doorgereden.

Haren

In de nacht van donderdag op vrijdag is door onbekenden bij een sluis in Haren een kast met bedieningsbenodigdheden opengebroken. Ook werd van een sluisdeur een ijzeren ketting met hangslot weggenomen. De daders hebben eveneens een sluisdeur omhoog gezet, waardoor het waterpeil 80 centimeter zakte. De omvang van de schade is nog niet vastgesteld. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van Haren.

Papenburg

Zondagmiddag is bij een in aanbouw zijnde woning aan het Mittelkanal rechts een poging tot inbraak gedaan. De dader probeerde een houten plaat die voor een raam was getimmerd te verwijderen. Toen dit niet lukte ging hij er vandoor. De schade is gering.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.