Juwelier Winschoten slachtoffer van inbraak

Foto: Hilvert Huizing

WINSCHOTEN – Vanmorgen vroeg is ingebroken bij juwelier Lucardi in Winschoten.

Vanmorgen is rond kwart voor vier ingebroken bij juwelier Lucardi aan de Langestraat in Winschoten. Nadat eerst een steen door het raam was gegooid werd het rolluik geforceerd. Binnen werden de kasten met gouden sieraden en diamanten geplunderd. De schade bedraagt meerdere tienduizenden euro’s.

Toen er een fietser naderde gingen de twee daders er op een scooter zonder nummerplaat vandoor. Volgens de medewerkers waren het twee getinte personen. Mogelijk stond er een derde persoon op de uitkijk.

De eigenaar van de zaak beschikt over camerabeelden. De daders zouden goed in beeld zijn.

Er is aangifte gedaan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. De zaak blijft vandaag vanwege sporenonderzoek gesloten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.