Foto’s gedeeltelijke zonsverduistering

Foto: Henk Pruim

NEDERLAND – Vandaag vond een gedeeltelijke zonsverduistering plaats.

Vandaag vond tussen 11:21 en 13:36 uur een gedeeltelijke zonsverduistering (eclips) plaats. De maan schoof vanaf de aarde gezien precies voor de zon langs.

De eclips was zichtbaar als een hap die in eerste instantie uit de rechterkant van de Zon wordt genomen en steeds groter wordt. Halverwege de verduistering bevond die hap zich aan de bovenkant, en tegen het einde van de eclips verdween deze aan de linkerkant van de Zon. De verduistering duurde ruim twee uur. Tijdens het maximum van de eclips, om 12:27 uur, was 29% van de diameter van de Zon, ofwel 17% van haar oppervlakte, bedekt.

Foto’s: Henk Pruim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.